Tips voor bestrating

Tips voor bestrating

Reinig uw bestrating alleen met schoon water, eventueel met een zachte zeep (bijvoorbeeld groene zeep). Synthetische reinigingsmiddelen kunnen uw bestrating beschadigen. Wij raden het gebruik van hogedrukreinigers op alle (beton)producten af!

Sterke waterstralen spuiten de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen in de toplaag van uw bestrating langzaam weg, omdat deze in feite als lijm werken kunnen er korrels los raken. Resultaat is dat het oppervlak ruwer word, dit versnelt in de toekomst de vervuiling en aanslag van uw bestrating. Wij adviseren u voor het onderhoud van uw bestrating en tuinhout om gemiddeld twee keer per jaar een algen- en groeneaanslag verwijderaar te gebruiken.

Beperk het gebruik van dooizouten, deze zijn schadelijk voor de meeste tuinproducten. Voor bijvoorbeeld gecoate bestrating is het raadzaam om geen strooizout te gebruiken, de coating wordt door het zout aangetast en verliest zijn werking hierdoor zal de bestrating eerder vuil aantrekken en/of zijn kleur verliezen. Voor meer informatie raadpleeg de labels op de pallets, bekijk de informatie in de productbrochures of informeer bij één van onze medewerkers.

Verwijder regelmatig bladeren en ander organisch afval, sommige soorten bevatten zuren die in de bestrating trekken, door regelmatig onderhoud en weersinvloeden zullen deze vlekken geleidelijk weer verdwijnen.