Hout een natuurlijk produkt

Hardhout:

Botanische naam: Shorea Atrivernosa
Duurzaamheidklasse: I
Handelsnaam: Bankiray

Algemene kenmerken:

Bangkiray is veerkrachtig en bijzonder slijtvast.
Bangkirayi is één van de fijnere hardhoutsoorten. Het is hard genoeg voor een hoge duurzaamheid (klasse I/II) en toch niet te hard om prettig te verwerken.

Toepassingen:

  • Kwaliteit en kleur maken dat Bankiray bij uitstek geschikt is als tuinhout.
  • Brugdekken
  • Scheepsvloeren
  • Brugleuningen
  • Sluizen
  • Damwanden
  • Steigers enz.

Geïmpregneerd hout

We staan er niet bij stil, maar voor alle producten die wij kopen is veel energie verbruik voor productie en vervoer. De bijbehorende CO-2 uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor mens en milieu. Daarom doen we er alles aan om zo groen mogelijk te produceren, wat begint bij de keuze voor FSC- en PEFC gecertificeerd hout. 

Hout heeft van nature unieke kwaliteiten, toevoegingen die voor hout van toepassing zijn:

Hout heeft van nature een mooie uitstraling, is sterk (bij een laag gewicht), uitstekend isolerend en is milieu vriendelijk omdat er geen grote hoeveelheden energie nodig zijn om hout te produceren en te verwerken:
Hout slaat CO-2 op en houdt het vast.
Ons eerste klas hout is FSC- en PEFC gecertificeerd en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt.
Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en ontrekken daardoor enorm veel CO-2 aan de lucht.
Hout is met relatief weinig energie uitstekend recyclebaar.
Dat recycle kunt u lang uitstellen, door de aanschaf van ons KOMO verduurzaamd hout, maar liefst 10 jaar lang excellente garantie tegen houtrot.

Van Hout tot een eerste kwaliteit Houtproduct:

Om een topproduct neer te zetten, gebruiken wij voor onze eerste klas tuinproducten uitsluitend de beste delen van het hout, buiten het hart van de stam gezaagd. Deze werkwijze brengt de mooiste en sterkste stukken hout voort, wat het risico op buitensporig kromtrekken voorkomt en wat de totale uitstraling van het eindproduct ten goede komt.
Planken en vierkantpalen worden voor het KOMO verduurzamen gedroogd, waardoor blauw-schimmel geen kans krijgt, het hout minder krom trekt en minder scheuren bevat.

Composiet een natuurlijke uitstraling

Composiet bevat een uniek geborsteld reliëf, waardoor terrasdelen nog natuurlijker ogen.
Composiet terras delen zijn:
- Splintervrij
- Duurzaam
- Hebben een Stroef oppervlak
- Splijten niet
- Eenvoudige montage
- Onderhoudsvriendelijk

Een composiet terrasdeel is samengesteld uit natuurlijke vezels en polymeren en biedt daarmee unieke voordelen voor de aanleg van uw terras.

Het is onderhoudsvriendelijk, bestand tegen weersinvloeden en gaat jaren mee, ook bij grond- of watercontact. In combinatie met de bijpassende onderregels, montageclips en randprofielen kunt u met standaard gereedschap eenvoudig een perfect terras aanleggen. De terrasdelen zijn aan beide zijden geprofileerd waardoor het mogelijk is om het terras een uitstraling naar keuze te geven.

Als gevolg van blootstelling aan zonlicht kan na verloop van tijd een natuurlijke kleurvervaging optreden.