Assortiment

Wij bieden een breed scala aan producten voor Tuin & Terras

Een kwalitatief goed product
voor een eerlijke prijs!

Gebakken klinkers

Gebakken Klinkers voor uw terras tuin of oprit

Gebruik voor de bestrating van uw terras of tuin klinkers! Deze gebakken bestrating wordt ook wel 'waaltjes' genoemd en bestaat uit kleine, gebakken tegels. Kies voor getrommelde tegels voor stenen met een oudere look!

Ga terug

Van Waaltjes tot aan kleiklinkers

U heeft vast wel is de term ‘Waaltjes’ horen vallen, maar wat is nu precies een ‘Waaltje’. Gebakken bestrating heb je in verschillende maten. Waaltjes is één van die maten. Een waalformaat heeft vaak een lengte van 20 cm is 5 cm breed. Dit kan per gebakken steen variëren.  Ander formaten zijn  dikformaat, Keiformaat, IJsselformaat en Rijformaat. 

Verschillende legverbanden voor gebakken klinkers

Gebakken klinkers kun je leggen in verschillende verbanden. De drie bekendste verbanden zijn Elleboogverband, Visgraatverband en Halfsteensverband. Het grote verschil tussen een elleboogverband en een visgraatverband is dat bij een elleboogverband worden de stenen onder een hoek van 90 graden gelegd en bij een visgraatverband wordt dat onder een hoek van 45 graden gelegd. Halfsteensverband springt steeds een halve steen van elkaar.  Een halfsteensverband wordt vaak gebruik bij oude gebakken klinkers, omdat deze niet helemaal maatvast zijn.  Wilt u een oprit gaan leggen met gebakken klinkers? Dan adviseren wij het Elleboogverband of het Visgraatverband.